tirsdag, oktober 22, 2024
No menu items!
spot_img
HjemOpskrifterDressingerTahin-Gurkemejedressing: Til Salater, Buddha Bowls og Grøntsagsstænger mv.

Tahin-Gurkemejedressing: Til Salater, Buddha Bowls og Grøntsagsstænger mv.

Tahin-Gurkemeje Dressing

Denne cremede tahin gurkemejedressing er en perfekt blanding af nøddeagtig tahini, frisk citronsaft og den varme smag af gurkemeje.

Den er ikke kun fyldt med smag, men også med sunde ingredienser, der gør den til et ideelt valg til salater, Buddha bowls, eller som dip til grøntsager mv. Lad denne alsidige dressing tilføje farve og smag til dine retter, mens den samtidig giver dig de mange sundhedsmæssige fordele fra gurkemeje.

Mængde: Hvor Mange Personer Rækker Opskriften til?

Meget eller lidt dressing på salaten kan dele vandene. Nogle vil gerne have den helt ’coated’ – andre vil kun have et par spiseskefulde. Hvis du er tilfreds med nogle spiseskefulde dressing på din Buddha bowl, så rækker opskriften til ca. 4 bowls.

Er du derimod glad for meget dressing på dine ingredienser, får gæster og vil ikke stå og mangle – så lav dobbeltportion for en sikkerheds skyld. Dressingen er fantastisk at have i køleskabet, hvor du så hurtigt kan lave en Buddha bowl til frokost eller andet dagene efter.

Ingredienser:

  • 1/2 dl. tahin (sesampasta) – også kaldet tahini
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. ahornsirup eller honning
  • 1 tsk. gurkemejepulver
  • 1 fed hvidløg, finthakket eller presset
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4 tsk. friskkværnet sort peber
  • 2-4 spsk. vand (juster for ønsket konsistens)

Fremgangsmåde:

  1. Bland tahin og citronsaft: I en skål eller en lille blender, pisk eller blend tahin og citronsaft sammen. Tahinen kan tykne, når den blandes med citronsaft, men det vil blive glat igen, når de øvrige ingredienser tilføjes.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser: Tilsæt olivenolie, ahornsirup (eller honning), gurkemejepulver, og finthakket hvidløg. Pisk eller blend, indtil alle ingredienserne er godt blandet.
  3. Justér konsistensen: Tilsæt vand en spiseskefuld ad gangen, indtil dressingen når den ønskede konsistens. Den skal være cremet og let flydende, men ikke for tynd.
  4. Smag til: Smag til med salt og peber. Justér eventuelt med mere citronsaft, gurkemeje eller ahornsirup/honning, hvis nødvendigt.
  5. Server: Hæld den cremede tahin gurkemeje-dressing over din salat lige før servering. Dressingen kan også opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge.
SE OGSÅ  Tahin-Dressing: Perfekt til Salater og Buddha Bowl

Forslag til Anvendelse

Tahin-gurkemejedressingen er alsidig og passer godt til Buddha bowls, grønne salater, ristede grøntsager eller som en dip til friske grøntsagsstænger.

Gurkemeje tilføjer ikke kun en smuk farve, men også ekstra sundhedsfordele, mens tahin giver en rig og nøddeagtig smag.

Vibeke Vad Baunsgaard
Vibeke Vad Baunsgaardhttps://nexuz.dk
Stifter og direktør på Nexuz.dk og det globale ledelsesmagasin ManageMagazine.com samt driver vibekebaunsgaard.com/da med foredrag, workshops og kurser. Entreprenør, sociolog og ph.d. i innovationsledelse og organisationsstudier. Har i 6 år været æresforsker ved The University of Technology i Sydney. Rådgiver private, ledere, executives og bestyrelser.
RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular