En cæsar dressing er selvfølgelig oplagt til en traditionel cæsar salat, men du kan bruge den på alle typer af salater eller en Buddha bowl efter din smag.
Denne cæsar dressings cremede hvidløgssmag passer fremragende til stort set alle salater og grøntsager. Smør den også gerne på et stykke ristet brød, som en snack til din foretrukne drink – måske med en skive tomat. Her får du opskriften:
Ingredienser til cæsar dressing:
- 1-2 ansjosfileter (eller 1 tsk ansjospasta)
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk Worcestershire sauce (vælg en uden mælkebaserede ingredienser)
- 3 spsk hvidvinseddike (eller æblecidereddike)
- 2 spsk friskrevet parmesanost
- 1/2 tsk friskkværnet sort peber
- 1 dl olivenolie (ekstra jomfru)
Sådan laver du din Cæsar Dressing:
- Start med at blande citronsaft, dijonsennep, hvidvinseddike, Worcestershire sauce, hvidløg, ansjosfileter, parmesan og peber i en skål eller blender.
- Hvis du bruger en skål, pisk kraftigt, mens du langsomt tilsætter olivenolien i en tynd stråle. Hvis du bruger en blender, tilsæt olien langsomt, mens blenderen kører. Dette vil emulgere dressingen og gøre den cremet og glat, ligesom mayonnaise.
- Bliv ved med at blande eller piske, indtil olien og de andre ingredienser er godt emulgeret, og du har en tyk og cremet dressing.
- Smag til med ekstra citronsaft eller peber efter behov.
Tip: Hvis du vil have den endnu tykkere, kan du tilsætte mere olie, eller du kan tilføje en smule mere dijonsennep, da sennep også hjælper med at emulgere og skabe den mayonnaiseagtige konsistens.