torsdag, juli 17, 2025
No menu items!
spot_img
HjemOpskrifterSalaterHjertesalat med ærter, valnødder og parmesan

Hjertesalat med ærter, valnødder og parmesan

Lav denne lækre hjertesalat på under 1o minutter. Den er både glad og sund!

Hjertesalaten er lækker som en frokostsalat, som tilbehør eller som del af en buffet eller et større aftensmåltid.

Hvis du spiser den til frokost, kan du servere den med et lækker brød – eventuelt ristede hvidløgsbrød, men den står fin og lækker i sig selv.

Jeg er jo ikke den der måler tingene op præcist (med mindre jeg afprøver andres opskrifter), men her er ca. mål til en salat til en frokost til to personer – dvs. to tallerkner svarende til det, du ser på billedet fra mit køkken.

Ingredienser til hjertesalten:

  • To stk. hjertesalat  – jeg købte en pakke økologiske hjertesalat med to i pakken fra Rema
  • Halvanden dl. ærter – gerne friske – jeg brugte optøede fra frost!
  • 1/2 agurk
  • En håndfuld hakkede valnødder
  • Et generøst drys revet parmesan

Der var i køleskabet en rest ribs, fra hjemmedyrk på altanen, som jeg smed på. Mest fordi det lige pyntede med de røde bær. Det er helt fint uden bær.

Sådan gør du:

Skær bunden af hjertesalaten og vask hvert blad individuelt og sæt i si til at dryppe af. De gemmer ofte på sand og urenheder i bladene. Dup herefter salaten tør i et rent viskestykke.

Hvis du ikke har haft tid til at sætte frosne ærter til optøning, så giv dem kort tid i mikrobølgeovnen. Pas på de ikke bliver varme. Tjek efter få sekunder.

Skær agurken i små tern, hak valnødderne og riv parmesanosten.

Ingredienser til dressing:

  • 3/4 dl. (75 ml) olivenolie 
  • 1-1/2 spiseskefuld (22 ml) hvidvinseddike
  • Limesaft fra én båd frisk lime
  • 1 spiseskefuld flydende akaciehonning (eller det du har)
  • Salt & Peber
SE OGSÅ  Grøn salatbowl med hummus, avocado og beluga-linser

Nu til dressingen, men hør: Du behøver ikke gå SÅ meget op i måleforholdene. Bare hæld passende olivenolie i et glas med låg – evt. et rent syltetøjsglas (så du tænker, det passer med mængden af salat), fyld hvidvinseddike i, så du kan se det fylder en fjerdedel af olien. Med andre ord, brug 3 dele olie og én del hvidvinseddike.

Hæld herefter de resterende ingredienser i, sæt låg på, og ryst glasset grundigt, så salt og honning opløses. Har du ikke et glas med låg, så pister du det bare i en lille skål. Hvis du har for meget dressing, så sætter du det i køleskabet til næste gang, du spiser salat!

Hvis det behager dine smagsløg kan du tilsætte en lille teskefuld dijonsennep – det er virkelig lækkert. Hvis du tilsætter dijonsennep, så overvej at tilføje små æbletern. Denne kombination er virkelig lækker.

Anret salaten i individuelle salatskåle, på tallerkner eller et fælles fad. Vend hjertesalat, ærter, agurker med dressingen. Drys med parmesanost og strø en generøs håndfuld hakkede valnødder på toppen. Hjemme hos os bliver der altid kværnet frisk peber over stort set alle salater. Du gør det der glæder dine smagsløg mest.

Du kan også vælge at bruge en cæsardressing, hvis du foretrækker lidt mere pondus med hvidløg i din dressen.

God fornøjelse.

Vibeke Vad Baunsgaard
Vibeke Vad Baunsgaardhttps://nexuz.dk
Stifter og direktør på Nexuz.dk og det globale ledelsesmagasin ManageMagazine.com samt driver vibekebaunsgaard.com/da med foredrag, workshops og kurser. Entreprenør, sociolog og ph.d. i innovationsledelse og organisationsstudier. Har i 6 år været æresforsker ved The University of Technology i Sydney. Rådgiver private, ledere, executives og bestyrelser.
RELATED ARTICLES
spot_img

Nexuz Nyt

Få månedlig inspiration til et sundere, gladere og mere bæredygtigt liv.

(Ingen spam – du kan altid afmelde dig)

SENESTE